Ta skyttekort i Sandvikens Skyttegille

För att få skjuta tävlingar eller inneha egen nyckel till skjutbanan krävs det att man har skyttekortet.
Tar man skyttekort för Sandvikens Skyttegille så görs det tillsammans med våran skyttekortsexaminator.
Då får man utbildningen skyttekort gevär och det ingår teoretiskt och praktiskt prov.
Även en genomgång på skjutbana med säkerhetsföreskrifterna.

Kontakta skyttekortsexaminatorn för att boka utbildning. Se kontakta oss.

Skyttekort från skyttesportsförbundet

Skyttekort från www.skyttesport.se

Väljer man att göra utbildningen på nätet så krävs fortfarande ett praktiskt prov via våran skyttekortsexaminator. Se kontakta oss.

Saxat från Skyttekort – Skyttesport.se

”Skyttekortet är en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet och den är obligatorisk för att kunna köpa tävlingslicens och delta i tävlingar, där två eller flera föreningar deltar.
Genom att skyttar går Skyttekortsutbildningen kan SvSF visa myndigheter att vi har utbildade skyttar och därigenom ge tyngd åt det faktum att våra medlemmar kan beviljas vapenlicens.

Kravet på skyttekort gäller från och med det år man fyller 15 år och från 13 år för deltagande i RM och SM. Skyttekortsprovet får avläggas från och med det år man fyller 13 år.

För att ta Skyttekortet måste skytten vara medlem i en förening som tillhör Svenska Skyttesportförbundet och finnas med i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Skyttekort kan tas i grenarna: Field Target, Gevär, Kpist, Lerduva, Pistol och Viltmål.

Skyttekortsutbildningarna är utformade utifrån Svenska Skyttesportsförbundets reglemente och vapenpolicy, därför gäller endast de skjutställningar och vapen som är godkända enligt respektive sektions reglemente.”